Thursday, 4 April 2013

KERJA TETAP vs PART TIME

Aku pernah terbaca kat fb sorang hamba Allah ni, ayat nye lebih kurang camni la...

''Pelik bila da ada kerja elok elok, pastu nak buat part time bisnes/MLM pulak...tak cukup ke gaji yang da dapat setiap bulan? ''

Huhu...this is so typical thinking okeh...
aku tak nak la membalas ape pun, cume klik LIKE jela..
dalam ati ni berasap je,rasa nak bagi ber das das tembakan la jugak kan...huhu

Persoalan pertama : kenapa aku nak tembak si polan tu?
haha..senang aje jawapan nye...
pasal aku sendiri buat part time bisnes ye uolls....
aku jual produk kesihatan,kecantikan & barang baby..
lawatilah kedai kecilku di Kaki Comel Shop
kesimpulannya...aku makan cili, aku rasa pedas la..hehe

Persoalan kedua : kenapa aku buat bisnes part time?
haha..lagi senang jawapan nye...
pasal gaji aku setiap bulan tak berapa mencukupi..
gaji sebulan buat bayar bil,insuran blablablabla tinggal lah bape hengget je..
tu belum lagi masuk baju,kasut,handbag baru setiap bulan...kehkeh
so, inisiatif yang lain, aku buatla part time bisnes..
takkan la suami aku tak tolong bayarkan semua tu???
oh..hellooooooo....aku bukan jenis pempuan yang letak semua nya pada laki aku je sorang..
takkanlah time susah nak tolak semua pada suami, time senang je nak ngendeng kat suami..
amboii jah...tak bek nooo...

The conclusion is.....
Pada aku la kan...tak salah pun nak buat part time bisnes ni, asalkan selesaikan segala kerje hakiki..
sebab gaji yang kite dapat setiap bulan tu adalah dari kerje hakiki yang kite buat setiap hari..
yang penting sentiasa berdoa memohon kepada Allah Taala supaya sentiasa dimurahkan rezeki dan rezeki yang diperoleh adalah diberkati olehNya...amiin





2 comments:

  1. hoho, biasalah, tak semestinya klu gaji kita dh besar pon kita tak bole nk buat part time bisnes kan, terpulang la pd penilaian masing²..akk pon buat part time gak, sebab pertama MINAT, side income tu pikir no. 2, walau mmg sebenarnya gaji pn x brapa nk cukup...pe salah kita bantu hasben kita tambah income kan, nanti tak perlu nk ngendeng kat dia semata2 nk beli spenda pon, kikikikiki

    nk feeling² spa, meh masuk sini http://mushonline.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan...bisnes ni no limit kan..tu yang terpikir tu, keje apela yang die buat kan..hehe..at least kite buat 2 keje, tp still have lots of quality time dgn family kan ...hehehe..layannnnnnnn

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...