Tuesday, 7 October 2014

Tutorial: Macamana nak letak FB Page Like Box kat blog?

hello peeps..
arini nak buat tutorial la pulak..hehe

camne nak letak fb page bisnes kite kat blog camni ha bentuk nye? ;)
da ramai da yang tau buat benda ni
tapi bagi yang tak tau tu...
harap nya tutorial ni dapat membantu



mule mule...gi ke fb page korang...copy link yang macam dalam kotak kaler pink tu ye..

pastu gi kat link ni https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages
pastu masuk kan link yang korang da copy tadi tu macam yang aku buat dalam piccy ni

lepas da setel masuk kan detail yang korang nak, korang tekan lah Get Code
nanti kuar box camni tau, jangan lupe klik ke iFrame (anak panah pink)
pastu baru copy code tu


pastu cam bese laaa
gi ke Dashboard > Design > Layout > Add Gadget > Html/JavaScript

paste code tadi

Save
Doneeeee...cer try view...jadi tak ? ;)

2 comments:

  1. Thanks so much sis! Memang tengah cari tutorial ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama awak ..harap dapat membantu :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...